کد خبر: 254275
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳
ابراهیم شیخ، عضوهیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران

کــــارشناسان معتقدند سرمایه‌گذاری برای تولید زمانی معنا خواهد داشت که با برنامه‌ریزی علمی، اولویت‌بندی دقیق و اجماع در رویکرد، سرمایه‌گذاری را به سمت بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌ها و بهبود بهره‌وری سوق دهیم؛ به این معنا که از رویکردهای سخت‌افزاری صرف به تولید پرهیز کرده و بیشتر به‌سمت رویکردهای نرم در سرمایه‌گذاری حرکت کنیم. حال در این زمینه  ابراهیم شیخ،  معاون صنایع عمومی وزارت صمت به بیان نقطه‌نظرات خود پرداخته است.

آیا تغییر رویه برای بهبود روندهای سرمایه‌گذاری‌های صنعتی لازم است؟

در این رابطه باید گفت اکنون زمان آن رسیده که تمرکز خود را بر اثربخش‌ترین و کاراترین شیوه‌های سرمایه‌گذاری بگذاریم. هرچقدر سرمایه‌گذاری‌ها را هدفمندتر، با اولویت‌بندی صحیح‌تر و با نگاه بلندمدت‌تری انجام دهیم، با منابع محدودتر می‌توانیم به نتایج بزرگ‌تری دست پیدا کنیم. همچنین امسال می‌تواند نقطه عطفی برای حرکت نظام‌مند در مسیر توسعه تولید، صنعت و اقتصاد کشور باشد؛ اما لازمه این موفقیت، اتخاذ رویکردی دقیق و اولویت‌محور در سیاست‌های سرمایه‌گذاری است. این درحالی است که با استناد به مطالعات انجام‌شده در حوزه صنایع عمومی کشور که بخش عمده‌ای از صنایع کشور را پوشش می‌دهد (در حدود ۶۰ درصد)، تنها کمتر از ۴۰ درصد از ظرفیت‌های احداث‌شده صنعتی در کشور درحال بهره‌برداری واقعی هستند. در برخی از رشته‌های صنعتی این عدد به شکل نگران‌کننده‌ای تا ۱۸ درصد نیز کاهش یافته است.

مهم‌ترین اولویت در امر سرمایه‌گذاری در بخش تولید چیست؟

اگر امسال، سال سرمایه‌گذاری برای تولید است، باید نخستین و مهم‌ترین اولویت ما تخصیص منابع و سرمایه‌ها متناسب با حداکثرسازی بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود باشد. ما زیرساخت‌هایی همچون زمین، ساختمان، ماشین‌آلات، مواداولیه و نیروی انسانی را فراهم کرده‌ایم؛ اما بسیاری از کارخانه‌ها با ظرفیت‌های اندک مشغول به کار هستند و این یک ناکارآمدی جدی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =